Visit Bø Bø Hotell Sommarland

Gaustatoppen

Gaustatoppen (1883 moh.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge. Parkeringen ved Gaustatoppen er ca 1 times kjøring fra Beverøya.

Stavsro/Selstadli – Gaustatoppen – Stavsro/Selstadli

Årlig bestiger mer enn 30 000 mennesker fjellet, som med sin karakteristiske hvitstripete, langstrakte rygg er synlig fra store områder i Sør-Norge. Den enkle tilgjengeligheten fra sentrale deler av Østlandet bidrar også til å gjøre toppen til et populært turmål.

Toppen er lettest å nå fra veien mellom Rjukan og Tuddal. Fra parkeringsplassen ved Stavsro tar det knappe tre timer å gå opp og to timer ned i vanlig tempo. Høydeforskjellen er omtrent 700 meter, men stien opp er brei og tydelig. Steinete, særlig på slutten, så det er best å gå i fjellstøvler. Etter hvert som du nærmer deg toppen blir utsikten stadig finere, og du ser fjellene i Telemark, Buskerud og Oslomarka i det fjerne. Like før toppen kommer du til Gaustatoppen Turisthytte der det er servering og muligheter for å overnatte (bestilling på forhånd). Her kan du og gå på toalettet om du har med deg en femmer. Det siste stykket nordover ryggen gir flott utsikt i alle retninger, ikke minst over Hardangervidda som brer seg ut i vest. Turen til Gaustatoppen er en familievennlig topptur som passer for spreke og turvante barn.

For mer informasjon om Gaustatoppen klikke her

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.